Makaroni maltās gaļas bumbiņu mērcē

Makaroni maltās gaļas bumbiņu mērcē Foto: Makaroni maltās gaļas bumbiņu mērcē

Sastāvdaļas

  • 2 sīpoli
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 šķipsniņa saldā paprikas pulvera
  • 150 g šampinjonu
  • 6 ēdamkarotes sausā baltvīna
  • 1/4 l gaļas buljona
  • 100 g krējuma
  • 400 g lentveida makaronu
  • citronu sula

Pagatavošana

  1. Sīpolus smalki sakapājiet. Sakarsējiet eļļu, pusi no sīpoliem apcepiet tajā caurspīdīgus.
  2. Pēc tam sīpolus no pannas noņemiet un piemaisiet klāt pie maltās gaļas.
  3. Ķiploku daiviņu nomizojiet un piespiediet klāt maltajai gaļai.
  4. Pētersīļus smalki sakapājiet. Pusi no pētersīļiem kopā ar olu un rīvmaizi piemaisiet pie maltās gaļas.
  5. Pievienojiet sāli, piparus un paprikas pulveri, visu labi samīciet.
  6. No maltās gaļas masas ar samitrinātam rokām veidojiet valrieksta lieluma bumbiņas.
  7. Sēnes sagrieziet plānās šķēlītes. Sakarsējiet 1 ēdamkaroti eļļas. Apcepiet tajā atlikušos sīpolus un sēnes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pielejiet klāt vīnu, gaļas buljonu un krējumu, uzvāriet.
  8. Mērcē ielieciet gaļas bumbiņas, uzlieciet vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes lēni visu vāriet.
  9. Pa to laiku pietiekami lielā daudzuma vāroša sālsūdens novāriet makaronus, ka norādīts pamācībā uz iepakojuma.
  10. Kad makaroni gatavi, tos nokāsiet..
  11. Mērcei pielieciet klāt mazliet sāli, piparus un citronu sulu.
  12. Makaronus lieciet iepriekš sasildītos šķīvjos. Katrai porcijai pāri pārlejiet mērci un pārkasiet ar pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes