Sastāvdaļas
- 400 g smilšu cepumu
- 400 g biezpiena
- 150 g cukura
- 100 g sviesta
- 1/2 glāze žāvētu aprikožu (vai citas sukādes)
- 3 ēdamkarotes rozīņu
- 1 paciņa vanilīna cukura
Pagatavošana
- Rozīnes un aprikozes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.
- Pēc noteiktā laika ūdeni nolej un sagriež nelielos gabaliņos.
- Biezpienu izlaiž caur sietu vai arī sablenderē. Cepumus sasmalcina.
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru gaisīgi, krēmīgā masā.
- Porcijveidīgi pievieno biezpienu, nepārtraukti maisot.
- Tad pievieno rozīņu un aprikožu gabaliņus, vanilīna cukuru. Rūpīgi samaisa.
- Tad pievieno cepumu gabaliņus, atkal samaisa.
- Masu ieklāj sevis izvēlētā kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi.
- Kūku ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!