Sastāvdaļas
- 500 g zemeņu
- 250 g Mascarpone siera
- 2 ēdamkarotes parastā želatīna
- 2 ēdamkarotes auksta ūdens
- 4 ēdamkarotes zemeņu liķiera
- 250 ml baltā augļu vīna
- 60 g pūdercukura
- 300 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Mazā bļodiņā ūdenī uzbriedina želatīnu 5 minūtes.
- Pusi želatīna pievieno liķieriem, otru pusi vīnam.
- Abus šķidrumus maisot karsē., lai izšķīdinātu želatīnu, atdzesē un liek ledusskapī.
- Putukrējumu stingri sakuļ un iecilā siera maisījumā. Atdzesē ledusskapī 4 stundas.
- Zemenes sagriež šķēlēs un kārto deserta trauciņos, dažas atstājot rotāšanai.
- Zemenēm pārlej mazliet sazelējušā vīna un piepilda traukus ar uzpūteni.
- Grezno ar atlikušajām zemenēm un pasniedz galdā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!