Biezpiena deserts „Laimes mākonis”

Biezpiena deserts „Laimes mākonis” Foto: Biezpiena deserts „Laimes mākonis”

Sastāvdaļas

Biskvītam:
 ● 1 ola 
 ● 4 ēdamkarotes maltu auzu pārslu 
 ● 1 tējkarote kakao pulvera 
 ● cukura aizvietotājs
 ● cepamais pulveris 
Baltajai kārtai:
 ● 150 g biezpiena
 ● 7 g želatīna
 ● ūdens
 ● cukura aizvietotājs
 ● vanilīns

Pagatavošana

    1. Želatīnu pārlej ar 50 ml ūdens.
    2. Olu sakuļ. 
    3. Cukura aizvietotāju izšķīdina ūdenī, pievieno kakao pulveri, maltas auzu pārslas, samaisa.
    4. Ja mīkla ir pārāk bieza, pievieno vēl ūdeni, pievieno cepamo pulveri, visu sakuļ.
    5. Mīklu lej veidnē, liek mikroviļņu krāsnī uz 2,5 minūtēm.
    6. Gatavo balto kārtu - ūdenī izšķīdina cukura aizvietotāju.
    7. Ūdeni pielej biezpienam un sakuļ.
    8. Uzbriedušo želatīnu liek mikroviļņu krāsnī uz 20 sekundēm, lai izšķīst.
    9. Izšķīdušo želatīnu pielej biezpienam un sakuļ.
    10. Atdzisušo biskvītu sagriež 4 daļās, liek dziļā traukā kārtās - biskvīts,biezpiena masa, biskvīts, biezpiena masa. 
    11. Trauku liek ledusskapī uz 25-40 minūtēm.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes