Sastāvdaļas
- gurķi – 2 kg
- sāls – 1 ēd. kar.
- cukurs – 3 ēd. kar.
- esence 70% – 1 ēd. kar
- sīpols – pēc garšas
- burkāns – pēc garšas
- dilles – pēc garšas
- ķiploki – pēc garšas
- jāņogu lapas – pēc garšas
- ķiršu lapas – pēc garšas
- ūdens – 2 litri
Pagatavošana
- Katliņā lej ūdeni un liek uz plīts lai uzvārās, pievieno 2 ēd. kar. sāli, 6 ēd. kar cukura, samaisa un atkal uzvāra.
- Pievieno 2 ēdamkarotes esenci un noņem no plīts lai atdziest.
- Viena litra burkā liek sagrieztu sīpolu, ķiploku, dilles un jāņogu lapas.
- Sagriež burkānu 0,5 cm ripiņās un liek burkā.
- Burkas pēc iespējas blīvāk pieliek ar gurķiem. Katrā burkā pievieno ķiploku daiviņas pēc savas garšas un zariņu diļļu.
- Pielej katru burku līdz augšai ar marinādi, kas ir padzisusi.
- Aizvāko burkas.
Variants: Lai būtu kraukšķīgi, nepārsterilizēt un jāliek pēc aizvākošanas aukstā ūdenī burkas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!