Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās mīklas
- 500 g vistas maltās gaļas
- 2 olas
- 2 sīpoli
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls, zaļumi, pipari
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno sakapātu ķiploku, sāli, zaļumus, piparus, sakapātus sīpolus, olas - visu kārtīgi samaisa.
- Lai maltās gaļas masa būtu sulīgāka var pievienot pāris ēdamkarotes majonēzes vai buljona.
- No maltās gaļas masas veido nelielas bumbiņas.
- Mīklu plāni izrullē, sagriež 0,5 cm platās sloksnītēs.
- Katru gaļas bumbiņu aptin ar mīklas sloksnītēm, veidojot kamoliņu.
- Gaļas rausīšus noziež ar sakultu olas dzeltenumu, cep sakarsētā krāsnī 30 minūtes.
- Var pasniegt gan karstus, gan aukstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!