Sastāvdaļas
- 250 g gatavas kārtainās mīklas
- 120 g gabaliņos sagriezta šķiņķa
- 1 sīki sagriezts mazs sīpoliņš
- 1 sagriezts neliels tomāts
- 2 olas
- 40 ml saldā krējuma 20% tauku
- 40 ml piena
- 80 g rīvēta cieta siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- šķipsniņa rīvmaizes
- mazliet miltu
- sāls
Pagatavošana
- Uz vidējas uguns, olīveļļā, cep šķiņķi un sīpolus, kamēr sīpoli kļūst zeltaini, atdzesē.
- Mīklu izrullē uz miltiem nokaisītas virsmas.
- Izgriež 2 mīklas apļus, mazliet lielākus, kā veidnes, mazliet vēl izrullē.
- Veidnes ietauko un apkaisa ar rīvmaizi, lai rausīšus būtu vieglāk izņemt no veidnes.
- Mīklas apļus liek veidnēs, mazliet sadursta ar dakšiņu.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Bļodā sakuļ olas, saldo krējumu, pienu, sāli - viendabīgā masā.
- Apcepto šķiņķi un sīpolus samaisa ar tomātiem, uzber mazliet sāli.
- Pildījumu liek uz mīklas, pārkaisa ar rīvētu sieru, pārlej ar olu masu.
- Jāskatās, lai olu masa nepārlīst pāri mīklas malām, iekšā veidnē.
- Cep 20-25 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Pēc izcepšanas atstāj uz 5 minūtēm, pasniedz ar dārzeņiem, salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!