Kārtainās mīklas rausīši ar šķiņķi un tomātiem

Kārtainās mīklas rausīši ar šķiņķi un tomātiem Foto: Kārtainās mīklas rausīši ar šķiņķi un tomātiem

Sastāvdaļas

  • 250 g gatavas kārtainās mīklas
  • 120 g gabaliņos sagriezta šķiņķa
  • 1 sīki sagriezts mazs sīpoliņš
  • 1 sagriezts neliels tomāts
  • 2 olas
  • 40 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 40 ml piena
  • 80 g rīvēta cieta siera
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsniņa rīvmaizes
  • mazliet miltu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Uz vidējas uguns, olīveļļā, cep šķiņķi un sīpolus, kamēr sīpoli kļūst zeltaini, atdzesē.
  2. Mīklu izrullē uz miltiem nokaisītas virsmas.
  3. Izgriež 2 mīklas apļus, mazliet lielākus, kā veidnes, mazliet vēl izrullē.
  4. Veidnes ietauko un apkaisa ar rīvmaizi, lai rausīšus būtu vieglāk izņemt no veidnes. 
  5. Mīklas apļus liek veidnēs, mazliet sadursta ar dakšiņu. 
  6. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  7. Bļodā sakuļ olas, saldo krējumu, pienu, sāli - viendabīgā masā.
  8. Apcepto šķiņķi un sīpolus samaisa ar tomātiem, uzber mazliet sāli.
  9. Pildījumu liek uz mīklas, pārkaisa ar rīvētu sieru, pārlej ar olu masu.
  10. Jāskatās, lai olu masa nepārlīst pāri mīklas malām, iekšā veidnē.
  11. Cep 20-25 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  12. Pēc izcepšanas atstāj uz 5 minūtēm, pasniedz ar dārzeņiem, salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes