Sastāvdaļas
- 1/4 glāzes sāls
- 1 ēdamkarotes kaltētu kadiķogu
- 2 ēdamkarotes melno piparu graudiņu
- 2 tējkarotes karija
- 2 tējkarotes maltas paprikas
- 1 tējkarotes kaltēta rozmarīna
- 1/2 tējkarotes sarkano piparu
- 1/2 tējkarotes fenheļa sēklu
- 10 saspiestu ķiploka daiviņu
- 1/3 glāzes olīveļļas
- 1 brieža gurns (apmēram 6,8 kg gaļas)
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 3,5 glāzes buljona
Pagatavošana
- Miezerī sasmalcina visas garšvielas, pievieno saspiestu ķiploku un olīveļļu - visu samaisa.
- Ar garšvielu maisījumu ierīvē brieža gurnu.
- Brieža gurnu ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz četrām stundām, bet labāk uz nakti.
- Brieža gurnu izņem no ledusskapja, un atlaidina līdz istabas temperatūrai.
- Uzkarsē krāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Brieža gurnu liek uz restītēm, gaļu apsmidzina ar augu eļļu un liek krāsns lejas daļā - cep vienu stundu.
- Kad gaļas cepšanas stunda iet uz beigām, uzvāra buljonu (var no kubiciņiem).
- Pēc stundas, brieža gurnu izņem no krāsns, apgriež otrādi, un zem restītēm esošajā veidnē ielej pusi buljona.
- Brieža gurnu liek atpakaļ krāsnī un cep vienu stundu.
- Pēc vienas stundas gaļu izņem no krāsns, apgriež vēlreiz otrādi, veidnē lej atlikušo buljonu, un cep vēl 15-20 minūtes.
- Gaļas temperatūru pārbauda ar termometru, iedurot to liesākajā gurna daļā (temperatūra nedrīkst būt mazāka par 53 grādiem - vidēji izcepts).
- Gatavu brieža gaļu ietin folijā un noliek malā uz 20 minūtēm.
- Buljonu, kas palicis veidnē, lej katliņā, vāra uz vidējas uguns, periodiski maisot.
- Brieža gaļu sagriež un pasniedz pārlietu ar buljonu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!