Cepta brieža gaļa

Cepta brieža gaļa Foto: Cepta brieža gaļa

Sastāvdaļas

  • 1/4 glāzes sāls
  • 1 ēdamkarotes kaltētu kadiķogu
  • 2 ēdamkarotes melno piparu graudiņu
  • 2 tējkarotes karija
  • 2 tējkarotes maltas paprikas
  • 1 tējkarotes kaltēta rozmarīna
  • 1/2 tējkarotes sarkano piparu
  • 1/2 tējkarotes fenheļa sēklu
  • 10 saspiestu ķiploka daiviņu
  • 1/3 glāzes olīveļļas
  • 1 brieža gurns (apmēram 6,8 kg gaļas)
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 3,5 glāzes buljona

Pagatavošana

  1. Miezerī sasmalcina visas garšvielas, pievieno saspiestu ķiploku un olīveļļu - visu samaisa.
  2. Ar garšvielu maisījumu ierīvē brieža gurnu.
  3. Brieža gurnu ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz četrām stundām, bet labāk uz nakti.
  4. Brieža gurnu izņem no ledusskapja, un atlaidina līdz istabas temperatūrai.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 175°C temperatūrai.
  6. Brieža gurnu liek uz restītēm, gaļu apsmidzina ar augu eļļu un liek krāsns lejas daļā - cep vienu stundu.
  7. Kad gaļas cepšanas stunda iet uz beigām, uzvāra buljonu (var no kubiciņiem).
  8. Pēc stundas, brieža gurnu izņem no krāsns, apgriež otrādi, un zem restītēm esošajā veidnē ielej pusi buljona.
  9. Brieža gurnu liek atpakaļ krāsnī un cep vienu stundu.
  10. Pēc vienas stundas gaļu izņem no krāsns, apgriež vēlreiz otrādi, veidnē lej atlikušo buljonu, un cep vēl 15-20 minūtes.
  11. Gaļas temperatūru pārbauda ar termometru, iedurot to liesākajā gurna daļā (temperatūra nedrīkst būt mazāka par 53 grādiem - vidēji izcepts).
  12. Gatavu brieža gaļu ietin folijā un noliek malā uz 20 minūtēm.
  13. Buljonu, kas palicis veidnē, lej katliņā, vāra uz vidējas uguns, periodiski maisot.
  14. Brieža gaļu sagriež un pasniedz pārlietu ar buljonu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes