Laša zupa

Laša zupa Foto: Laša zupa

Sastāvdaļas

  • 1 laša galva un aste
  • 5 kartupeļi
  • 4 burkāni
  • 1 sīpols
  • neliels gabaliņš laša filejas
  • pipari
  • sāls
  • svaigas dilles
  • 100 g degvīna

Pagatavošana

  1. Uzvāra ūdeni, ieliek laša galvu un asti, pievieno arī veselus burkānus un sasmalcinātu sīpolu, sāli, piparus pēc garšas. Vāra apmēram 15 minūtes.
  2. tad noņem katlu no uguns, izņem veselos burkānus, savukārt buljonu ar laša asti, galvu un sīpoliem nokāš caurdurī.
  3. Nokāsto buljonu liek atpakaļ vārīties. Kad tas uzvārījies, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Izvārītos burkānus sarīvē uz rīves un liek katlā.
  4. Kad kartupeļi mīksti, pievieno sagrieztu laša fileju, pagaida, līdz zupa uzmet burbuli, tad noņem no uguns. Laša fileju vāra pavisam īsu brīdi.
  5. Beigās pielej zupai nedaudz degvīna un pieber sīki sagrieztas dilles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes