Sastāvdaļas
- 1200 g laša
- 150 g burkānu
- 3 sīpoli
- 1 lauru lapa
- 5 smaržīgo piparu graudiņi
- 40 ml augu eļļas
- 500 g tomātu
- 40 g kaperu
- jūras sāls
- 100 g olīvu bez kauliņiem
- 1 citrons
- 20 g pētersīļu
Pagatavošana
- Lasi notīra, atdala fileju.
- No ādas, asakām, spurām un arī galvas, ja ir, vāra buljonu - uzlej 3-3,5 l auksta ūdens, uzvāra uz lielas uguns.
- Visu laiku nosmeļ izveidojušās putas, kamēr tās vairs neparādās.
- Buljonam pievieno nomizotus un sagrieztus burkānus, garšvielas, samazina uguni un vāra 1 stundu.
- Izņem visu ārā no buljona, buljonu izkāš caur salocītu marli.
- Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos, cep eļļā, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno blanšētus un sīki sagrieztus tomātus, kaperus, sutina kopā ar sīpoliem 5 minūtes, uz vidējas uguns.
- Laša fileju sagriež gabaliņos.
- Liek katlā ceptos dārzeņus, visu uzvāra, turpina vārīt 15 minūtes.
- Tad liek zupā laša gabaliņus, turpina vārīt 5 minūtes, pieber jūras sāli pēc garšas.
- Nobeigumā pievieno olīvas un uguni izslēdz.
- Pasniedzot zupu, katrā šķīvī liek citrona šķēlīti un sakapātus zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!