Šokolādes šerbets ar mandelēm un riekstiem

Šokolādes šerbets ar mandelēm un riekstiem Foto: Šokolādes šerbets ar mandelēm un riekstiem

Sastāvdaļas

  • 300 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 50 g kakao pulvera
  • 100 g mandeļu
  • 100 g riekstu
  • 150 - 200 ml saldā krējuma
  • 5 g kartupeļu cietes
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno kartupeļu cieti, rūpīgi samaisa un uz nelielas liesmas karsē 2 minūtes.
  2. Katlā ielej ar kakao pulveri samaisītu saldo krējumu, pievieno cukuru un uz straujas liesmas maisot vāra 5 minūtes, pēc tam liesmu samazina un vāra vēl 10 minūtes.
  3. Pievieno sviesta masu, vaniļas cukuru, izkausētu šokolādi un vāra, līdz masa sabiezē.
  4. Masu liek dziļā bļodā, pievieno mandeles, riekstus un liek ar cepam-papīru izklātā veidnē. Šerbetu atdzesē un pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes