Gurķu salāti tomātu mērcē

Gurķu salāti tomātu mērcē Foto: Gurķu salāti tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 2 ½ kg gurķu
  • 1 ½ tomātu
  • 180 g ķiploku
  • 170 g cukura
  • 170 ml eļļas
  • 1 ½ ēdamkarotes sāls
  • 7 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Tomātus smalki sakapā, liek katlā, pievieno eļļu, cukuru, sāli un lēni maisot uz mazas uguns uzvāra un turpina vārīt vēl 15 minūtes.
  2. Karstā mērcē liek šķēlītes sagrieztus gurķus un turpina vārīt aptuveni 18 - 20 minūtes.
  3. Pievieno smalki sakapātus ķiplokus un etiķi.
  4. Karstus salātus pilda burciņās, aizvāko un uz pāris stundām apgriež otrādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes