10 populārākās salātu receptes

10 populārākās salātu receptes Foto: 10 populārākās salātu receptes

1. Pupiņu salāti ar šķiņķi un grauzdiņiem

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža konservētu pupiņu
  • 200 g šķiņķa
  • 2 marinēti gurķi
  • 3 vārītas olas
  • grauzdiņi
  • majonēze
  • ķiploki pēc garšas
  • zaļumi
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Pupiņām nolej lieko šķidrumu.
  2. Šķiņķi sagriež salmiņos.
  3. Olas sarīvē.
  4. Marinētos gurķus sagriež gabaliņos.
  5. Zaļumus un ķiplokus sakapā.
  6. Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno majonēzi, pieber sāli, piparus.
  7. Grauzdiņus salātiem pievieno pirms pasniegšanas, visu vēlreiz samaisa.

2. Cēzara salāti

Sastāvdaļas:

  • tostermaize
  • olīveļļa
  • 2 vistas filejas
  • romiešu salātu lapas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 3 anšovu filejas
  • ķirštomātiņi
  • Parmas siers
  • 1 olas baltums
  • svaiga citrona sula
  • 1 tējkarote baltvīna etiķa
  • 1/4 tējkarote Dižonas sinepes
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc olas baltumus ar citrona sulu, baltvīna etiķi un Dižonas sinepēm.
  2. Visu samaisi līdz baltai viendabīgai masai.
  3. Pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, līdz masa iegūst biezāku konsistenci.
  4. Pievieno sāli pēc garšas.
  5. Vistas fileju apber ar garšvielām, olīveļļu un cep cepeškrāsnī līdz gatavs 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
  6. Tostermaizes šķēles sagriez vidēja izmēra kubiņos, sajauc ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli.
  7. Liek cepties krāsnī 160°C temperatūrā 10 minūtes.
  8. Salātu lapas saplēs lielos gabalos un ieliec bļodā, pievieno grauzdiņus, ķirštomātiņus un pagatavo mērci.
  9. Visu samaisi un liec uz šķīvja, virsū liec sagrieztu vistas fileju un pārrīvē pāri Parmas sieru.

3. Karaliskie salāti

Sastāvdaļas:

  • 7 krabju nūjiņas
  • 1 apelsīns
  • 4 olas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 100 g konservētas kukurūzas
  • 100 - 150 g majonēzes

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriež olu, kubiņos sagriež krabju nūjiņas
  2. Smalki sagriež ķiploka daiviņu.
  3. Notīrām apelsīnu un sadalām daiviņās, katrai daiviņā noņem miziņu un sagriežam gabaliņos.
  4. Visus produktus sajaucam kopa un pievienojam majonēzi.
  5. Salātus kārto salātu traukos.

4. Burkānu salāti ar sieru un ķiplokiem

Sastāvdaļas:

  • 1 liels burkāns vai 2 vidēja lieluma burkāni
  • 100 g siera
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • majonēze
  • sāls

Pagatavošana:

  1. Burkānu notīra un sarīvē uz rupjas rīves.
  2. Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
  3. Ķiplokus sarīvē uz smalkas rīves.
  4. Pieber sāli, pievieno majonēzi un kārtīgi samaisa.

5. Vistas gaļas salāti ar pupiņām un sieru 

Sastāvdaļas:

  • 300 g vārītas vistas filejas
  • 200 g pupiņu (vārītu vai konservētu)
  • 150 g cieta siera
  • 400 g konservētas kukurūzas
  • 3 - 4 marinēti gurķi
  • 3 šķēlītes rupjmaizes
  • 1 daiviņa ķiploka
  • majonēze
  • sāls
  • buntīte pētersīļu

Pagatavošana:

  1. Ķiploku saspiež ar ķiploku spiedi.
  2. Rupjmaizes šķēles ierīvē ar sāli un ķiploku, sagriež kubiņos un izkaltē uz pannas bez taukvielām.
  3. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Marinētus gurķus sagriež kubiņos. No kukurūzas nolej lieko šķidrumu.
  5. Sieru sagriež salmiņos.
  6. Pētersīļus nomazgā, nosusina, nogriež garos kātus, smalki sakapā.
  7. Salātu traukā sajauc vistas fileju, pupiņas, sieru, kukurūzu, marinētus gurķus, pētersīļus un ķiploku grauzdiņus no rupjmaizes.
  8. Pievieno majonēzi un vēlreiz visu sajauc.
  9. Šie ir salāti no vienkāršām sastāvdaļām, bet ļoti garšīgi, sātīgi un pietiekami pikanti.

6. Kārtainie dārzeņu salāti franču gaumē

Sastāvdaļas:

  • 2 āboli
  • 4 vārītas olas
  • 2 burkāni
  • majonēze
  • zaļumi
  • siers

Pagatavošana:

  1. Visas salātu sastāvdaļas, izņemot majonēzi, sarīvē.
  2. Salātus kārto lielā traukā kārtās:
  3. 1 kārta - 1 sarīvēts ābols, uzklāj majonēzi.
  4. 2 kārta - 2 sarīvētas olas, uzklāj majonēzi.
  5. 3 kārta - 1 sarīvēts burkāns, uzklāj majonēzi.
  6. 4 kārta - puse sarīvēta siera.
  7. Tad atkal liek kārtās vēlreiz atlikušās sastāvdaļas.
  8. Ja vēlas, salātus pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
  9. Pirms pasniegšanas salātus nedaudz patur ledusskapī.

7. Kārtainie salāti „Baltā nakts” 

Sastāvdaļas:

  • 200 g marinētu sēņu
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 2 vidēja lieluma kartupeļi vārīti savā mizā
  • 1 vārīts burkāns
  • 300 g g vārīta mēles gaļa
  • 250 g cietā siera
  • majonēze
  • zaļumi
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sēnes smalki sagriezt un ielikt salātu traukā.
  2. Sīpolus sagriezt un apcept augu eļļā, atdzesējiet un lieciet uz sēnēm.
  3. Pievienot majonēzi.
  4. Kartupeļus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves, ielikt salātu traukā virsū sēnēm un pa virsu atkal majonēzes kārtu.
  5. Burkānu sarīvēt uz rupjās rīves un atkal liekam kārtu.
  6. Gaļu sagriezt sīkos gabaliņos un likt virsū burkānu kārtai, noklājam ar majonēzes kārtu.
  7. Pa virsu liekam sarīvētu uz rupjas rīves sieru.
  8. Sāli pievienojiet pēc garšas katrā kārtā.
  9. Rotājam ar zaļumiem.

8. Salāti „Karaliskie” 

Sastāvdaļas:

  • 7 krabju nūjiņas
  • 1 apelsīns
  • 4 olas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 100 g konservētas kukurūzas
  • 100 - 150 g majonēzes

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriež olu, kubiņos sagriež krabju nūjiņas
  2. Smalki sagriež ķiploka daiviņu.
  3. Notīrām apelsīnu un sadalām daiviņās, katrai daiviņā noņem miziņu un sagriežam gabaliņos.
  4. Visus produktus sajaucam kopa un pievienojam majonēzi.
  5. Salātus kārto salātu traukos.

9. Gurķu salāti ziemai, bez sterilizēšanas

Sastāvdaļas:

  • 3 kg svaigu gurķu
  • 100 g ķiploku
  • 30 g pētersīļu
  • 200 g cukura
  • 3-4 ēdamkarotes sāls
  • 150 ml etiķa
  • augu eļļa, sīpoli pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gurķus sagriež plānās šķēlītēs, pētersīļus sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  2. Visu samaisa, pievieno cukuru, sāli, etiķi, vēlreiz samaisa.
  3. Atstāj gurķus uz 12 stundām.
  4. Gurķus liek tīrās, izkarsētās burkās (tās nomazgā un izskalo ar verdošu ūdeni).
  5. Gurķus liek burkās, kopā ar visu sulu un katrā burkā liek 2-3 ēdamkarotes augu eļļas.
  6. Burkas aizvāko, var uzglabāt ledusskapī.

10. Vistas filejas salāti „Pasaka” ar sieru 

Sastāvdaļas:

  • 1/2 vārītas vistas filejas
  • 200 g šampinjonu
  • 2 vārītas olas
  • 100 g valriekstu
  • 1/3 sīpola
  • 10 g pētersīļu
  • 5 ēdamkarotes skāba krējuma vai majonēzes
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Šampinjonus notīra, nomazgā, sagriež un uz pannas apcep eļļā, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu.
  2. Pieber sāli un atdzesē. Vistas fileju sagriež salmiņos, sīpolu smalki sagriež, pētersīļu zaļumus sakapā, olas sarīvē uz rupjas rīves, un valriekstus sasmalcina blenderī.
  3. Salātu traukā kā pirmo kārtu liek vistas fileju, to pārlej ar krējumu vai majonēzi.
  4. Tad liek sīpolus un pētersīļu zaļumus, un apceptās sēnes. Pārlej krējumu vai majonēzi.
  5. Liek olu kārtu, pārlej ar krējumu vai majonēzi un pārkaisa valriekstus.
  6. Pārkaisa ar rīvētu sieru.

    Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes