Kartupeļu salāti
- 2 vārīti kartupeļi
- 1 sīpols
- 2 vārītas olas
- 1 selerijas sakne
- 1 nevārīts burkāns
- 1 skābs gurķis
- 5 ēdamkarotes mērces vai krējuma
- Mērce: 1 ēdamkaroti skābu sulu sakuļ ar 4 ēdamkarotēm eļļas.
Mizotus vārītus kartupeļus sīki sagriež, pievieno sakapātas olas, sīpolus, zaļumus, skābus gurķus, uz rīves sarīvētu seleriju un burkānus, krējumu un mērci.
Kartupeļu salāti ar tomātiem un svaigiem gurķiem
- 3 vārīti kartupeļi 3 vārīti burkāni
- 2 svaigi gurķi
- 2 tomāti
- 1 sīpols
- 2 skābi āboli
- 4 ēdamkarotes mērces vai krējuma
- Mērce: skābu sulu sakuļ ar eļļu. 1 ēdamkarote citrona sulas, 4 ēdamkarotes eļļas. Var pievienot garšaugu pulveri.
Mizotus vārītus kartupeļus sīki sagriež un pievieno sīki sagrieztus burkānus, tomātus, gurķus, ābolus, sīpolus, zaļumus, mērci vai krējumu.
Kartupeļu salāti ar āboliem
- 2 vārīti kartupeļi
- 2 vārīti burkāni
- 1 vārīta biete
- 2 skābie gurķi
- 1 saldais pipars
- 1 ābols
- 1 sīpols
- 1/2 glāzes skābu kāpostu
- 5 ēdamkarotes eļļas vai mērces
- Mērce: 0,5 glāzes krējuma, 1 ēdamkarote garšaugu pulvera. Krējumam pievieno garšaugu pulveri, sakuļ.
Visus dārzeņus sīki sagriež, pievieno skaidiņās sarīvētu ābolu, mērci vai krējumu.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!