Kartupeļu salāti - trīs gardas, viegli pagatavojamas receptes

Kartupeļu salāti - trīs gardas, viegli pagatavojamas receptes Foto: Kartupeļu salāti

Kartupeļu salāti

  • 2 vārīti kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 2 vārītas olas
  • 1 selerijas sakne
  • 1 nevārīts burkāns
  • 1 skābs gurķis
  • 5 ēdamkarotes mērces vai krējuma
  • Mērce: 1 ēdamkaroti skābu sulu sakuļ ar 4 ēdamkarotēm eļļas.

Mizotus vārītus kartupeļus sīki sagriež, pievieno sakapātas olas, sīpolus, zaļumus, skābus gurķus, uz rīves sarīvētu seleriju un burkānus, krējumu un mērci.

Kartupeļu salāti ar tomātiem un svaigiem gurķiem

  • 3 vārīti kartupeļi 3 vārīti burkāni
  • 2 svaigi gurķi
  • 2 tomāti
  • 1 sīpols
  • 2 skābi āboli
  • 4 ēdamkarotes mērces vai krējuma
  • Mērce: skābu sulu sakuļ ar eļļu. 1 ēdamkarote citrona sulas, 4 ēdamkarotes eļļas. Var pievienot garšaugu pulveri.

Mizotus vārītus kartupeļus sīki sagriež un pievieno sīki sagrieztus burkānus, tomātus, gurķus, ābolus, sīpolus, zaļumus, mērci vai krējumu.

Kartupeļu salāti ar āboliem

  • 2 vārīti kartupeļi
  • 2 vārīti burkāni
  • 1 vārīta biete
  • 2 skābie gurķi
  • 1 saldais pipars
  • 1 ābols
  • 1 sīpols
  • 1/2 glāzes skābu kāpostu
  • 5 ēdamkarotes eļļas vai mērces
  • Mērce: 0,5 glāzes krējuma, 1 ēdamkarote garšaugu pulvera. Krējumam pievieno garšaugu pulveri, sakuļ.

Visus dārzeņus sīki sagriež, pievieno skaidiņās sarīvētu ābolu, mērci vai krējumu.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes