Sastāvdaļas
- ziedkāposti
- 1 ola
- sāls, pipari
- mazliet piena
- milti
- augu eļļa cepšanai
Mērcei:
- skābais krējums
- ķiploka daiviņas
- dilles
Pagatavošana
- Ziedkāpostus sadala rozetēs.
- Gatavo mīklu - olu, sāli, piparus, pienu viegli sakuļ.
- Pievieno miltus tik daudz, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra.
- Mīklu cītīgi sakuļ, lai nav kunkuļu, tai jābūt diezgan sāļai, jo ziedkāposti nav jāvāra.
- Ziedkāpostu rozetes apviļā mīklā.
- Cep sakarsētā pannā, augu eļļā uz mazas uguns, no visām pusēm, kamēr rodas sarkanīga garoziņa.
- Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar ķiploku spiedē saspiestām ķiploku daiviņām un sakapātām dillēm.
- Ziedkāpostus mīklā pasniedz ar mērci, svaigiem tomātiem un svaigu maizi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!