Ziedkāposti mīklā

Ziedkāposti mīklā Foto: Ziedkāposti mīklā

Sastāvdaļas

  • ziedkāposti
  • 1 ola
  • sāls, pipari
  • mazliet piena
  • milti
  • augu eļļa cepšanai

Mērcei:

  • skābais krējums
  • ķiploka daiviņas
  • dilles

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostus sadala rozetēs.
  2. Gatavo mīklu - olu, sāli, piparus, pienu viegli sakuļ.
  3. Pievieno miltus tik daudz, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra.
  4. Mīklu cītīgi sakuļ, lai nav kunkuļu, tai jābūt diezgan sāļai, jo ziedkāposti nav jāvāra.
  5. Ziedkāpostu rozetes apviļā mīklā.
  6. Cep sakarsētā pannā, augu eļļā uz mazas uguns, no visām pusēm, kamēr rodas sarkanīga garoziņa.
  7. Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar ķiploku spiedē saspiestām ķiploku daiviņām un sakapātām dillēm.
  8. Ziedkāpostus mīklā pasniedz ar mērci, svaigiem tomātiem un svaigu maizi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes