Sastāvdaļas
- 600 g vistas filejas
- 80 g rīsu
- 3 olas
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 lauru lapa
- 3 krustnagliņas
- 5 ēdamkarotes citrona sulas
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- malti pipari
- sāls
Pagatavošana
- Burkānus un sīpolu nomizo. Burkānu sagriez gabaliņos, sīpolā iedur krustnagliņas.
- Katlā ielej 1,5 l ūdens, pievieno filejas, burkānus, sīpolu. Uzvari un turpini vārīt 15 minūtes.
- Izņem gaļu un sagriez mazos gabaliņos. Buljonu caur sietiņu pārlej cita katlā.
- Buljona ieber rīsus un izvāri gatavus.
- Olu dzeltenumu atdali no baltuma. Baltumus saputo stingrās putas. Iecilā sakultus dzeltenumus. iemaisi citrona sulu. Pielej 150 ml karsta buljona un samaisi.
- Olu maisījumu ielej katlā ar rīsiem un mazliet uzkarsē, bet neuzvari.
- Pievieno vistas gaļas gabaliņus, sāli un piparus pēc garšas ar pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!