Vistas zupa ar rīsiem

Vistas zupa ar rīsiem Foto: Vistas zupa ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 600 g vistas filejas
  • 80 g rīsu
  • 3 olas
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 3 krustnagliņas
  • 5 ēdamkarotes citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • malti pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Burkānus un sīpolu nomizo. Burkānu sagriez gabaliņos, sīpolā iedur krustnagliņas.
  2. Katlā ielej 1,5 l ūdens, pievieno filejas, burkānus, sīpolu. Uzvari un turpini vārīt 15 minūtes.
  3. Izņem gaļu un sagriez mazos gabaliņos. Buljonu caur sietiņu pārlej cita katlā.
  4. Buljona ieber rīsus un izvāri gatavus.
  5. Olu dzeltenumu atdali no baltuma. Baltumus saputo stingrās putas. Iecilā sakultus dzeltenumus. iemaisi citrona sulu. Pielej 150 ml karsta buljona un samaisi.
  6. Olu maisījumu ielej katlā ar rīsiem un mazliet uzkarsē, bet neuzvari.
  7. Pievieno vistas gaļas gabaliņus, sāli un piparus pēc garšas ar pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes