Vēži saldā krējuma mērcē

Vēži saldā krējuma mērcē Foto: Vēži saldā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 4 vēži
  • 100 ml salda krējuma
  • rukolas salāti
  • sāls
  • smaržīgie pipari
  • dilles
  • 1 lauru lapa
  • 1/2 tējkarote milti
  • 1/2 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Vēžus nomazgā un ieliek vārošā sālsūdenī ar dillēm un lauru lapu.
  2. Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Atdzesē, notīra, sagriež lielos gabalos.
  3. Saldo krējumu uzkarsē, pielej pusglāzi miltu-ūdens maisījuma (1/2 tējkarote milti + 1/2 gl ūdens).
  4. Maisot karsē uz lēnas uguns 3-5 minūtes, pieber samaltus smaržīgos piparus un sāli pēc garšas.
  5. Gatavo mērci nedaudz atdzesē, pieliek rukolas salātus, samaisa.
  6. Uz šķīvja kārto sagrieztus vēža gabaliņus, pārlej ar mērci un pasniedz siltus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes