„Selgas” cepumu – biezpiena kārtojums

„Selgas” cepumu – biezpiena kārtojums Foto: „Selgas” cepumu – biezpiena kārtojums

Sastāvdaļas

● 2 paciņas „Selgas” cepumu
● 150 ml piena
● 300 ml bezpiedevu jogurta
● 100 ml ūdens
● 10 g želatīna
● 500 g biezpiena
● 300 g marmelādes
● 2 ēdamkarotes kakao pulvera
● 2 + 2 ēdamkarotes pūdercukura
● tumšā šokolāde
● 1 glāze sasmalcinātu lazdu riekstu
● 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
● 2 ēdamkarotes šokolādes liķiera
● vaniļas cukurs

Pagatavošana

    1. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest 10 - 15 minūtes.
    2. Tad sajauc to ar jogurtu, 1 ēdamkaroti pūdercukura un viegli samaisa.
    3. Izvēlētajā kūkas formā klāj pirmo cepumu kārtu. Katru cepumu izmērcēt pienā.
    4. Sajauc biezpienu ar 1/2 jogurta masas. Otru jogurta masas daļu izmantos krēmam.
    5. Biezpiena masu sadala divās daļās, atsevišķos trauciņos.
    6. Vienam biezpiena masas trauciņam pievieno pūdercukuru, kakao pulveri, šokolādes liķieri, 1/2 no sasmalcinātajiem riekstiem un vaniļas cukuru. 
    7. Pusi no masas pārklāj pār cepumu kārtu, pārkaisa ar kubiņos sagrieztiem marmelādes gabaliņiem un klāj otru pusi biezpiena - šokolādes masas.
    8. Bagātīgi visu pārlej ar jogurta masu un klāj nākamo cepumu kārtu. (Cepumus izmērcēt pienā)
    9. Viegli visu pārkaisa ar šokolādes skaidiņām, riekstiem un atkal pārlej ar jogurta masu.
    10. Otram biezpiena masas trauciņam pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un apelsīnu liķieri.
    11. Rūpīgi samaisa un klāj kā nākamo kūkas kārtu.
    12. Kūkas virsmu dekorē ar sasmalcinātiem cepumiem, riekstiem, šokolādes skaidiņām un marmelādes gabaliņiem vai pēc pašu gaumes.
    13. Pārklāj formu ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes