Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 600-650 g miltu
- 350 g sviesta
- 150 ml ūdens
- 2 olas
- 1 ēdamkarote 6% galda etiķa
- 1/8 tējkarotes sāls
Krēmam:
- 3 tases piena
- 1/2 tases cukura
- 6 olas
- 3 ēdamkarotes miltu
- vanilīns pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - aukstam ūdenim pielej etiķi, samaisa.
- Olas sakuļ, tām pielej etiķūdeni, sāli, samaisa.
- Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves.
- Miltus izsijā uz galda virsmas, pievieno sviestu, samīca.
- Iegūtajā sviesta masā, vidū, izveido padziļinājumu un ielej olu maisījumu, samīca mīklu.
- Mīklu sadala 10-12 vienādās daļās un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Mīklu izņem no ledusskapja, katru daļu izrullē pēc iespējas plānāku uz cepamā papīra.
- No mīklas izgriež apļus, var izmantot katla vāku, mīklas pārpalikumus vajadzēs.
- Katru mīklas apli sadursta ar dakšiņu, biskvītus cep, kamēr tie kļūst zeltaini, 12-17 minūtes, pilnībā atdzesē.
- Gatavo krēmu - samaisa cukuru, olas, miltus, pievieno aukstu pienu, kārtīgi sakuļ.
- Maisījumu liek katlā, uz lēnas uguns uzkarsē,pastāvīgi maisot, bet neuzvāra!
- Gatavam krēmam pievieno vanilīnu, atdzesē.
- Krēmu klāj uz biskvīta, liek virsū otru biskvītu, uzklāj krēmu - tā izveido visu torti.
- Tortes virsmu un sānus noklāj ar krēmu.
- Blenderī sasmalcina biskvīta pārpalikumus, pārkaisa tortes virsmu un sānus.
- Gatavu torti liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!