Torte „Napoleons”

Torte „Napoleons” Foto: Torte „Napoleons”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 600-650 g miltu
  • 350 g sviesta
  • 150 ml ūdens
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote 6% galda etiķa
  • 1/8 tējkarotes sāls

Krēmam:

  • 3 tases piena
  • 1/2 tases cukura
  • 6 olas
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • vanilīns pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - aukstam ūdenim pielej etiķi, samaisa.
  2. Olas sakuļ, tām pielej etiķūdeni, sāli, samaisa.
  3. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves.
  4. Miltus izsijā uz galda virsmas, pievieno sviestu, samīca.
  5. Iegūtajā sviesta masā, vidū, izveido padziļinājumu un ielej olu maisījumu, samīca mīklu.
  6. Mīklu sadala 10-12 vienādās daļās un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  8. Mīklu izņem no ledusskapja, katru daļu izrullē pēc iespējas plānāku uz cepamā papīra.
  9. No mīklas izgriež apļus, var izmantot katla vāku, mīklas pārpalikumus vajadzēs.
  10. Katru mīklas apli sadursta ar dakšiņu, biskvītus cep, kamēr tie kļūst zeltaini, 12-17 minūtes, pilnībā atdzesē.
  11. Gatavo krēmu - samaisa cukuru, olas, miltus, pievieno aukstu pienu, kārtīgi sakuļ.
  12. Maisījumu liek katlā, uz lēnas uguns uzkarsē,pastāvīgi maisot, bet neuzvāra!
  13. Gatavam krēmam pievieno vanilīnu, atdzesē.
  14. Krēmu klāj uz biskvīta, liek virsū otru biskvītu, uzklāj krēmu - tā izveido visu torti.
  15. Tortes virsmu un sānus noklāj ar krēmu.
  16. Blenderī sasmalcina biskvīta pārpalikumus, pārkaisa tortes virsmu un sānus.
  17. Gatavu torti liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes