Sastāvdaļas
- 250 ml kefīra
- 1 ola
- cukurs pēc garšas
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarotes sodas
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- augu eļļa cepšanai
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Kefīru kārtīgi samaisa ar olu, cukuru, sāli.
- Kefīra masai pievieno sodu, augu eļļu - samaisa.
- Pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu.
- Mīklai jābūt gludai, nedrīkst lipt pie rokām.
- Mīklu sadala divās daļās, katru izrullē 1 cm biezumā.
- Ar glāzi izspiež apļus, katra apļa vidū ar mazu glāzīti izspiež mazus aplīšus.
- Mīklas pārpalikumus izrullē vēlreiz un atkal izspiež apļus.
- Sakarsētā pannā lej tik daudz eļļas, lai tās līmenis būtu 1 centimetrs.
- Pončikus cep sakarsētā eļļā, no abām pusēm, uz vidējas uguns.
- Karstus pončikus pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!