Sastāvdaļas
- 5-6 bietes
- 2 l ūdens
- 2-3 olas
- 2-3 svaigi gurķi
- sīpols
- dilles
- sāls pēc garšas
- citronu sula pēc garšas
- skābais krējums
Pagatavošana
- Bietes nomizo, sarīvē, pusi piepilda ar aukstu ūdeni un vāra uz vidējas uguns 30 minūtes. Izkāš buljonu, atlasa bietes.
- Tajā pašā laikā otro biešu daļu aplej ar nelielu ūdens daudzumu, pieber nedaudz sāli un vāra uz mazas uguns apmēram 15-20 minūtes.
- No buljona gatavo biešu "kvasu".
- Buljonam pievieno sāli pēc garšas, glāzi kvasa vai citrona sulas vai 1-2 ēdamkarotes etiķa (ābolu vai parastā). Tam vajadzētu būt tumšajām bietēm, saldskābajam un nedaudz sāļajam “kvasam”.
- Gatavo “kvasu” novieto aukstā vietā.
- Bietes sarīvē, gurķus, sīpolu gredzenus smalki sakapā un dilles sakapā. Dziļā bļodā pievieno dārzeņus, pārlej biešu kvasu.
- Zupai pievieno 2-3 ēdamkarotes svaiga, auksta krējuma.
- Katrā šķīvī pievienojiet pusi vai ¼ vārītas olas.
Latvijā aukstās zupas pagatavošana atšķiras pa reģioniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!