Sastāvdaļas
● 250 g biezpiena
● 2 olas
● 5 ēdamkarotes cukura
● šķipsniņa sāls
● 10 g vaniļas cukura
● 1 paciņa cepamā pulvera
● 250 g miltu
● 1-2 ēdamkarotes piena pārziešanai
● rozīnes pēc garšas
Pagatavošana
- No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāk 10-12 bulciņas.
- Biezpienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru un sāli sakuļ viendabīgā masā (ja vēlas, pievieno izmērcētas rozīnes).
- Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un samīca mīkstu, lipīgu mīklu.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko ar saulespuķu eļļu.
- Ar mitrām rokām veido bulciņas, liek veidnē.
- Cep 190 °C temperatūrā uzkarsētā krāsnī, 12-15 minūtes.
- Tad veidni ar bulciņām izņem no krāsns, bulciņas noziež ar pienu, uzber cukuru, cep vēl 3-5 minūtes, kamēr bulciņas kļūst sarkanīgas.