Tefteļi kartupeļu groziņos

Tefteļi kartupeļu groziņos Foto: Tefteļi kartupeļu groziņos

Sastāvdaļas

  • 4-5 kartupeļi
  • 1-2 ēdamkarotes miltu
  • 300 g jauktās maltās gaļas
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes vārītu rīsu
  • 2 olas
  • 100 g rīvēta siera
  • sāls, garšvielas, pētersīļi
  • mazliet sviesta

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, izvāra - sastampā biezenī, pievieno sviestu, 1 sakultu olu, 50 gramus siera, miltus.
  2. Sīpolu sakapā, cep, kamēr tas kļūst caurspīdīgs, atdzesē.
  3. Malto gaļu samaisa ar cepto sīpolu, rīsiem, zaļumiem, garšvielām, 1 olu.
  4. Groziņu formiņas ieziež ar augu eļļu, rokas samitrina aukstā ūdenī, veido no kartupeļu biezeņa groziņus, liekot masu formiņās.
  5. Katrā kartupeļu groziņā liek 1 ēdamkaroti maltās gaļas masas, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  6. Cep 190°C temperatūrā, 35-40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes