Tefteļi kartupeļu groziņos

Tefteļi kartupeļu groziņos Foto: Tefteļi kartupeļu groziņos

Sastāvdaļas

 ● 4-5 kartupeļi
 ● 1-2 ēdamkarotes miltu
 ● 300 g jauktās maltās gaļas
 ● 1 sīpols
 ● 2 ēdamkarotes vārītu rīsu
 ● 2 olas
 ● 100 g rīvēta siera
 ● sāls, garšvielas, pētersīļi
 ● mazliet sviesta

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, izvāra - sastampā biezenī, pievieno sviestu, 1 sakultu olu, 50 gramus siera, miltus.
  2. Sīpolu sakapā, cep, kamēr tas kļūst caurspīdīgs, atdzesē.
  3. Malto gaļu samaisa ar cepto sīpolu, rīsiem, zaļumiem, garšvielām, 1 olu.
  4. Groziņu formiņas ieziež ar augu eļļu, rokas samitrina aukstā ūdenī, veido no kartupeļu biezeņa groziņus, liekot masu formiņās.
  5. Katrā kartupeļu groziņā liek 1 ēdamkaroti maltās gaļas masas, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  6. Cep 190°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes