Sastāvdaļas
- 4-5 kartupeļi
- 1-2 ēdamkarotes miltu
- 300 g jauktās maltās gaļas
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes vārītu rīsu
- 2 olas
- 100 g rīvēta siera
- sāls, garšvielas, pētersīļi
- mazliet sviesta
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, izvāra - sastampā biezenī, pievieno sviestu, 1 sakultu olu, 50 gramus siera, miltus.
- Sīpolu sakapā, cep, kamēr tas kļūst caurspīdīgs, atdzesē.
- Malto gaļu samaisa ar cepto sīpolu, rīsiem, zaļumiem, garšvielām, 1 olu.
- Groziņu formiņas ieziež ar augu eļļu, rokas samitrina aukstā ūdenī, veido no kartupeļu biezeņa groziņus, liekot masu formiņās.
- Katrā kartupeļu groziņā liek 1 ēdamkaroti maltās gaļas masas, pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep 190°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!