Biezpiena kūka „Rīta rasa”

Biezpiena kūka „Rīta rasa” Foto: Biezpiena kūka „Rīta rasa”

Sastāvdaļas

  • 200 g margarīna
  • 150 gcukura
  • 3 olas
  • 150 g skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes piena
  • 300 g miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera 
  • 2 ēdamkarotes kakao

Bumbiņām:

  • 200 g biezpiena
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 5-6 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu

Krēmam:

  • 2 glāzes piena 
  • 1 ola 
  • 150 grami cukura 
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Biezpienu, cukuru, olu dzeltenumus un kokosriekstu skaidiņas rūpīgi samaisa virtuves kombainā.
  2. No iegūtās masas saveļ valrieksta lieluma bumbiņas un ievieto tās saldētavā uz 30 minūtēm.
  3. Margarīnu sajauc ar cukuru, pievieno olas un atlikušos olu baltumus, labi samaisa.
  4. Tad pievieno skābo krējumu, pienu, miltus un cepamo pulveri.
  5. Kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru klāj 1/2 mīklas.
  6. Atlikušo mīklas daudzumu sajauc ar 2 ēdamkarotēm kakao pulvera un klāj pār balto mīklas kārtu.
  7. No saldētavas izņem biezpiena bumbiņas un iespiež tās mīklā.
  8. Liek visu cepties 180°C temperatūrā 40 - 45 minūtes.
  9. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, vaniļas cukuru, pakāpeniski pievienojot miltus.
  10. Tad pievieno pienu un nepārtraucot putošanu karsē līdz krēms kļūst biezas konsistences.
  11. Iegūto krēmu atdzesē līdz istabas temperatūrai un pārklāj pār atdzesēto kūku.
  12. Dekorē ar kakao vai pēc savas gaumes un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes