Liellopu gaļas ribiņas ar sēnēm

Liellopu gaļas ribiņas ar sēnēm Foto: Liellopu gaļas ribiņas ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 12 veselas, nelielas ribiņas
  • sāls, pipari (pēc garšas)
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 1 l liellopa gaļas buljona (vai arī citas gaļas)
  • 2 ēdamkarotes sakapāta, svaiga rozmarīna
  • 2 ēdamkarotes sinepju graudu
  • 1 glāze trekna saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes kaperu (ja vēlas, var likt vairāk)
  • 400 g jebkuru svaigu sēņu (vislabāk dažādu sēņu)

Pagatavošana

  1. Ribiņas apsāla, sapiparo, cep no abām pusēm, uz lielas uguns, kamēr tās iegūst zeltaini - brūnu garoziņu.
  2. Vīnu un liellopu gaļas buljonu lej katlā. Pievieno rozmarīnu.
  3. Liek ribiņas katlā, samazina uguni līdz minimumam, uzliek katlam vāku un sautē 2,5 - 3 stundas.
  4. Kad ribiņas gatavas, tās izņem no katla un noliek malā.
  5. Katlā palikušajā šķidrumā liek sinepes, saldo krējumu un kaperus.
  6. Palielina uguni un uzvāra, pavāra vēl 2-4 minūtes, lai mērce sabiezētu.
  7. Mērci pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
  8. Ribiņas ieliek atpakaļ katlā un nogriež uguni. Uzkarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.
  9. Sēnes noskalo, uzlej karstu ūdeni.
  10. Nolej ūdeni, liek ieeļļotā veidnē, noklāj ar sviestu, sāli un pipariem.
  11. Cep krāsnī 15 - 20 minūtes, kamēr sēnes iegūst zeltaini - brūnu krāsu.
  12. Pasniedz šādi: pirmās liek ribiņas, virsū liek sēnes un visu pārlej ar mērci.
  13. Dekorē ar rozmarīna zariņu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes