Sastāvdaļas
- 12 veselas, nelielas ribiņas
- sāls, pipari (pēc garšas)
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 1 glāze sarkanvīna
- 1 l liellopa gaļas buljona (vai arī citas gaļas)
- 2 ēdamkarotes sakapāta, svaiga rozmarīna
- 2 ēdamkarotes sinepju graudu
- 1 glāze trekna saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes kaperu (ja vēlas, var likt vairāk)
- 400 g jebkuru svaigu sēņu (vislabāk dažādu sēņu)
Pagatavošana
- Ribiņas apsāla, sapiparo, cep no abām pusēm, uz lielas uguns, kamēr tās iegūst zeltaini - brūnu garoziņu.
- Vīnu un liellopu gaļas buljonu lej katlā. Pievieno rozmarīnu.
- Liek ribiņas katlā, samazina uguni līdz minimumam, uzliek katlam vāku un sautē 2,5 - 3 stundas.
- Kad ribiņas gatavas, tās izņem no katla un noliek malā.
- Katlā palikušajā šķidrumā liek sinepes, saldo krējumu un kaperus.
- Palielina uguni un uzvāra, pavāra vēl 2-4 minūtes, lai mērce sabiezētu.
- Mērci pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
- Ribiņas ieliek atpakaļ katlā un nogriež uguni. Uzkarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.
- Sēnes noskalo, uzlej karstu ūdeni.
- Nolej ūdeni, liek ieeļļotā veidnē, noklāj ar sviestu, sāli un pipariem.
- Cep krāsnī 15 - 20 minūtes, kamēr sēnes iegūst zeltaini - brūnu krāsu.
- Pasniedz šādi: pirmās liek ribiņas, virsū liek sēnes un visu pārlej ar mērci.
- Dekorē ar rozmarīna zariņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!