Kūciņas „Sarkanais samts” ar avenēm

Kūciņas „Sarkanais samts” ar avenēm Foto: Kūciņas „Sarkanais samts” ar avenēm

Sastāvdaļas

  • 1 glāze cukura
  • 2,5 glāzes miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • 1 glāze kefīra
  • 1 tējk. vaniļas cukura vai sēklas no vienas vaniļas pāksts
  • 1 tējk. sodas
  • 1/2 - 1 tējk. etiķa
  • 60 g sarkanās pārtikas krāsvielas
  • 2 tējk. kakao pulvera
  • avenes - rotāšanai

Putukrējumam:

  • 500 ml trekna saldā krējuma (33-35% tauku)
  • 1-1,5 glāzes cukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 175°C temperatūrai. Rūpīgi ieeļļo veidni, kur cepsies biskvīts kūciņām.
  2. Izsijā miltus, pieber cukuru, sāli. Noliek malā.
  3. Atsevišķā traukā sajauc kefīru, olas, vaniļas cukuru vai sēklas no vienas vaniļas pāksts.
  4. Mazā trauciņā dzēš sodu - 1 tējk. sodas sajauc ar etiķi un lej kefīra maisījumā. Visu kārtīgi sajauc.
  5. Atsevišķā traukā sajauc kakao pulveri ar sarkano pārtikas krāsvielu.
  6. Kefīra maisījumu sajauc ar miltiem, cukuru un sāli. Sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
  7. Tad pievieno kakao un pārtikas krāsvielas maisījumu, maisa. līdz iegūst vienmērīgu krāsu.
  8. Mīklu lej ieeļļotajā veidnē. Izlīdzina virsmu.
  9. Cep 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu. Izņem no krāsns un atdzesē 20 minūtes.
  10. Sagatavo lielu dēli - biskvītu liek uz dēļa un apgriež otrādi. (Ar augšējo virsmu uz leju.)
  11. Saputo putukrējumu, līdz tas kļūst biezs.
  12. Uzklāj putukrējumu biskvītam, uzklāj arī uz sāniem. Rotā ar avenēm vai zemenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes