Sastāvdaļas
- 1 glāze cukura
- 2,5 glāzes miltu
- šķipsniņa sāls
- 2 olas
- 1 glāze kefīra
- 1 tējk. vaniļas cukura vai sēklas no vienas vaniļas pāksts
- 1 tējk. sodas
- 1/2 - 1 tējk. etiķa
- 60 g sarkanās pārtikas krāsvielas
- 2 tējk. kakao pulvera
- avenes - rotāšanai
Putukrējumam:
- 500 ml trekna saldā krējuma (33-35% tauku)
- 1-1,5 glāzes cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 175°C temperatūrai. Rūpīgi ieeļļo veidni, kur cepsies biskvīts kūciņām.
- Izsijā miltus, pieber cukuru, sāli. Noliek malā.
- Atsevišķā traukā sajauc kefīru, olas, vaniļas cukuru vai sēklas no vienas vaniļas pāksts.
- Mazā trauciņā dzēš sodu - 1 tējk. sodas sajauc ar etiķi un lej kefīra maisījumā. Visu kārtīgi sajauc.
- Atsevišķā traukā sajauc kakao pulveri ar sarkano pārtikas krāsvielu.
- Kefīra maisījumu sajauc ar miltiem, cukuru un sāli. Sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
- Tad pievieno kakao un pārtikas krāsvielas maisījumu, maisa. līdz iegūst vienmērīgu krāsu.
- Mīklu lej ieeļļotajā veidnē. Izlīdzina virsmu.
- Cep 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu. Izņem no krāsns un atdzesē 20 minūtes.
- Sagatavo lielu dēli - biskvītu liek uz dēļa un apgriež otrādi. (Ar augšējo virsmu uz leju.)
- Saputo putukrējumu, līdz tas kļūst biezs.
- Uzklāj putukrējumu biskvītam, uzklāj arī uz sāniem. Rotā ar avenēm vai zemenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!