Kārtainais kartupeļu sacepums

Kārtainais kartupeļu sacepums Foto: Kārtainais kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 2 olas
  • 400 g jauktās maltās gaļas
  • 250 g konservētu šampinjonu
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • 20 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 30 g siera
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus izvāra sālsūdenī gatavus, nolej šķidrumu un sastampā biezenī, atdzesē.
  2. Malto gaļu un 1 sīki sagrieztu sīpolu sautē pannā, kamēr gatavs, pieber sāli, piparus.
  3. Sēnes sagriež salmiņos, burkānu nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
  4. Sīpolu sīki sagriež, visu apcep sakarsētā augu eļļā, pieber sāli, piparus.
  5. Kartupeļu biezenim pievieno 1 olu un 1 olu baltumu, samaisa.
  6. Veidnē, kas ieziesta ar sviestu un pārkaisīta ar rīvmaizi, liek 1/3 kartupeļu biezeņa, tad maltās gaļas kārtu. 
  7. Liek atkal kartupeļu biezeņa kārtu, tad liek sēnes un burkānus, virsū liek atlikušo kartupeļu biezeni.
  8. Olas dzeltenumu, skābo krējumu, sviestu sakuļ viendabīgā masā, pieber mazliet sāli - noziež sacepumu.
  9. Pārkaisa ar rīvētu sieru, cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  10. Pasniedzot pārlej ar skābo krējumu vai izkausētu sviestu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes