Kāpostu sacepums ar gaļu un kartupeļiem

Kāpostu sacepums ar gaļu un kartupeļiem Foto: Kāpostu sacepums ar gaļu un kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 500 g skābētu kāpostu
  • 4 kartupeļi
  • 1 liels sīpols
  • 1 ābols
  • augu eļļa
  • sāls
  • cukurs
  • pipari
  • 1 tējkarote kadiķogu
  • lauru lapa
  • 200 ml baltvīna
  • 100 g plānu bekonu šķēlīšu
  • 100 g cepamdesiņu

Pagatavošana

  1. Katliņā sakarsēta eļļā apcep grieztu sīpolu. Liek klāt kadiķogas, nomizotu un gabaliņos sagrieztu ābolu, lauru lapu.
  2. Pievieno nospiestus skābētos kāpostus, apmaisot apcep.
  3. Pielej baltvīnu, katlam uzliek vāku un kāpostus pasautē 30 minūtes., pēc garšas pievieno sāli, cukuru, piparus.
  4. Pa to laiku izvāra kartupeļus ar visu mizu gandrīz mīkstus, padzesē, nomizo un sagriež šķēlēs.
  5. 20 cm lielu cepamveidni izklāj ar bekona šķēlītēm, pārklājot arī malu.
  6. Veidnes apakšā virs bekona šķēlītēm liek lielāko daļu kartupeļu šķēlīšu, virsū liek cepemdesiņu gabaliņus, pārklāj ar sautētajiem kāpostiem un atlikušajām kartupeļu šķēlītēm. Liek krāsnī un cep 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes