Sastāvdaļas
Klasiskai smilšu mīklas pamatnei:
- 200 g sviesta
- 100 g cukura
- 300 g miltu
- vaniļa
- 1 olas dzeltenums
- sāls, šķipsniņa
- augļu pildījumam:
- rabarberi + zemenes
- cukurs - pāris karotes
Pārliešanai:
- 3 olu dzeltenumi
- 3 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 4-5 ēdamkarotes skāba krējuma
Olbaltuma cepurītei:
- 4 olu baltumi
- 1 tējkarotes citrona sulas
- 4 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un noliek savilkties uz pāris stundām.
- Samīca smilšu mīklu, saveļ bumbulītī un ieliek ledusskapī "atpūsties".
- Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ. Pievieno miltus un cieti. Pievieno skābo krējumu.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Mīklu izlīdzina ietaukotā 26 cm tartes formā, vai parastā tortes formā tā, lai maliņa būtu uz augšu. Sadursta ar dakšiņu un cep 20 min.
- Izņem no krāsns. Pārklāj ar rabarberiem un zemenēm. Pārlej ar olu dzeltenumu masu. Un cep vēl 20 min.
- Olu baltumus sāk putot, pakāpeniski pievienojot cukuru. Saputo stingrās putās.
- Izņem kūku no krāsns, pārklāj ar olu baltuma masu, liek krāsnī vēl uz 10 minūtēm. Izņem un pilnībā atdzesē.
Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!