Gardā strūdele ar ķiršiem

Gardā strūdele ar ķiršiem Foto: Gardā strūdele ar ķiršiem

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 30 g mannas
  • 130 g miltu
  • 1 olas dzeltenums
  • 20 g margarīna
  • 90 ml salda krējuma
  • 60 ml ūdens
  • sāls

Pildījumam:

  • 45 g margarīna
  • 1 kg ķiršu
  • 70 g rīvmaizes
  • 4 g kanēļa
  • 150 g pūdercukura (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Miltus un mannā izsijā uz virtuves dēļa, lai izveidojas kaudzīte.
  2. Tajā izveido bedrīti, kurā ieber sāli, mīkstu margarīnu, olas dzeltenumu, ūdeni un siltu saldo krējumu.
  3. No visām sastāvdaļām samīca mīklu. Mīklai nevajag lipt pie rokām.
  4. No mīklas saveļ bumbu, apsmērē to ar siltu margarīnu, ietin pārtikas plēvē un noliek siltumā uz pusstundu.
  5. Mīklu izveltnē plānā kārtā. Rīvmaizi apcep margarīnā un pārkaisa 2/3 mīklas.
  6. Pildījumam ķiršus bez kauliņiem sajauc ar pūdercukuru un kanēli.
  7. Mīklu sarullē ruletē, sāk no tās puses, kurā ir pildījums. Ruleti pārsmērē ar margarīnu.
  8. Cep 180°C temperatūrā apmēram 25 minūtes. Gatavu strūdeli pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes