Sastāvdaļas
- 1 kg liellopa nieru
- 500 ml gurķu sālījuma
- 8 kartupeļi
- 5 sālīti gurķi
- 3 burkāni
- 3 sīpoli
- 7 ēdamkarotes grūbu
- 1 selerijas sakne ar zaļumiem
- 1 pētersīļu sakne ar zaļumiem
- sakapātas dilles
- 2 lauru lapas
- melnie piparu graudiņi
- smaržīgie piparu graudiņi
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Nieres notīri un 6 stundas mērcē aukstā ūdenī. Ūdeni vairākas reizes nomaini. Pēc tam liec katlā un uz lēnas uguns vāri 25 minūtes. Sagriez plānās šķēlītēs.
- Noskalotas grūbas ieber katlā un aplej ar verdošu ūdeni. Briedini aptuveni 40 minūtes. Ūdeni 2 reizes nomaini.
- Kartupeļus, burkānus, sīpolus, seleriju un pētersīli nomizo. Zaļumus sakapā. Kartupeļus un burkānus sagriez gabaliņos, gurķus salmiņos. Sīpolus sakapā, seleriju un pētersīli sagriez šķēlītēs.
- Katla liec sagrieztās nieres, lauru lapas un piparus pēc garšas, pielej aptuveni 2 l ūdens un vāri kādas 15 minūtes. Pievieno burkānus, selerijas un pētersīļus. pieber grūbas un uz mērenas uguns vāri vel 15 minūtes.
- Pievieno kartupeļus un sīpolus. Vāri, līdz kartupeļi mīksti.
- Pievieno gurķus un sālījumu. Iemaisi seleriju un pētersīļu zaļumus. Vāri vēl 10 minūtes.
- Pieber sāli pēc garšas, ja vajag, un dilles.
Ja zupa sanākusi pārāk bieza, pielej vēl ūdeni un attiecīgi - gurķu sālījumu. Ūdeni var aizstāt ar buljonu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!