Gaisīgs siera suflē

Gaisīgs siera suflē Foto: Gaisīgs siera suflē

Sastāvdaļas

  • 80 g sviesta
  • 5 olas
  • 80 g miltu
  • 3/8 l piena
  • rīvēts muskatrieksts
  • sāls un pipari
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 g rīvēta Ementāles siera
  • taukvielas veidnes ieziešanai

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uz lēnas uguns izkausējiet sviestu. Noņemiet no uguns un ļaujiet atdzist. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 180 °C.
  2. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem, olu baltumus sakuliet stingrās putās un nolieciet. Ar putojamo slotiņu katlā samaisiet miltus ar pienu, sāli, pipariem un muskatriekstu, līdz izveidojas viendabīga masa.
  3. Pievienojiet izkausēto sviestu un uz pavisam mazas uguns, patstāvīgi maisot, masu sildiet, līdz izveidojas bieza mērce.
  4. Katlu noņemiet no pavarda. Iemaisiet olu dzeltenumus, pēc tam pievienojiet cepamo pulveri un sieru. Iecilājiet olu baltumus, pielieciet sali un piparus.
  5. Ar taukvielām ieziediet augstas, karstumizturīgas suflē veidnes pamatni. Iepildiet veidnē siera masu un nolīdziniet. Suflē cepiet cepeškrāsnī (160 °C temperatūra_ krāsns apakšējā pozīcija apmēram 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes