Dārzeņu sacepums

Dārzeņu sacepums Foto: Dārzeņu sacepums

Sastāvdaļas

  • 1 kg dažādu dārzeņu (kāļi, kartupeļi, burkāni un konservēti zaļie zirnīši)
  • 4 olas
  • 100 g sviesta
  • 1 glāze piena
  • sāls
  • rīvmaize

Pagatavošana

  1. Notīrītus, noskalotus dārzeņus katru atsevišķi vāra verdošā sālsūdenī mīkstus, tad smalki sakapā (izņemot zaļos zirnīšus), pievieno olu dzeltenumus, kausētu sviestu (50 g), sāli, pienu un saputotus olu baltumus. 
  2. Masu liek ietaukota veidnē, pārliek ar sviesta piciņām, pārkaisa ar rīvmaizi un cep mēreni karstā cepeškrāsnī 20 minūtes. 
  3. Galdā pasniedz pārlietu ar kausētu sviestu. 
  4. Dārzeņu sacepumu pasniedz kā piedevu pie maltiem putnu gaļas ēdieniem.
  5. Dārzeņu sacepumam var pievienot tomātu biezeni (1-2 ēdamkarotes).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes