Sastāvdaļas
- 1 kg dažādu dārzeņu (kāļi, kartupeļi, burkāni un konservēti zaļie zirnīši)
- 4 olas
- 100 g sviesta
- 1 glāze piena
- sāls
- rīvmaize
Pagatavošana
- Notīrītus, noskalotus dārzeņus katru atsevišķi vāra verdošā sālsūdenī mīkstus, tad smalki sakapā (izņemot zaļos zirnīšus), pievieno olu dzeltenumus, kausētu sviestu (50 g), sāli, pienu un saputotus olu baltumus.
- Masu liek ietaukota veidnē, pārliek ar sviesta piciņām, pārkaisa ar rīvmaizi un cep mēreni karstā cepeškrāsnī 20 minūtes.
- Galdā pasniedz pārlietu ar kausētu sviestu.
- Dārzeņu sacepumu pasniedz kā piedevu pie maltiem putnu gaļas ēdieniem.
- Dārzeņu sacepumam var pievienot tomātu biezeni (1-2 ēdamkarotes).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!