Sastāvdaļas
- 500 g liesas cūkas gaļas
- 250 g mikspikla
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 - 3 ēdamkarotes etiķa
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 - 3 ēdamkarotes zupas zaļumu
- 1 tējkarote kukurūzas cietes
- 3 ēdamkarotes miltu
- 2 olas
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes piparu
- 4 ēdamkarotes ūdens
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Gaļu sagriež gabalos.
- No miltiem, ūdens, olām, sals, pipariem iejauc ne sevišķi šķidru mīklu.
- Gaļas gabalus iemērc mīklā un ātri apcep verdošā eļļā, ko visērtāk ieliet bļodiņā (eļļas kārtai jābūt vismaz 4 cm).
- Verdošajā eļļā nedrīkst uzreiz ielikt daudz gaļas gabalu.
- Pēc cepšanas gaļas gabalus uzliek uz sieta un nosusina.
- Mērces pagatavošanai ņem 2 ēdamkarotes augu eļļās, sakarsē uz cepešpannas, pieliek sasmalcinātus ķiplokus, mazliet apcep un noņem no uguns.
- Pēc tam pielej etiķi, pieber cukuru un pieliek zupas zaļumus, sašķīdinātu cieti, sasmalcinātus zaļumus, piparus.
- Mērci uzvara un pārlej gaļas gabaliem.
- Cūkas gaļu pasniedz ar rīsiem vai ar makaronu izstrādājumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!