Cepta forele armēņu gaumē

Cepta forele armēņu gaumē Foto: Cepta forele armēņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 600 g foreļu
  • 60 g sviesta
  • 4 olas
  • 1 vēršacs
  • sāls
  • pipari
  • 1 - 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu zaļumu ( estragons vai pētersīļi)

Pagatavošana

  1. Foreles notīra un nomazgā, pēc tam zivis uzšķērž, nogriež muguras spuras.
  2. Sagatavotas zivis cep no abām pusēm stipri sakarsētā sviestā, līdz rodas kraukšķoša garoziņa.
  3. Sakuļ olas, uzber sāli, piparus un ar šo maisījumu pārlej zivis, pēc tam cep cepeškrāsnī 3 - 5 minūtes.
  4. Zivis apkaisa ar zaļumiem, virsū garnēšanai uzliek vēršaci un pasniedz uz pannas.

Recepte domāta 2- 3 porcijām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes