Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 kg miltu
- 1 ēdamkarote sāls
- 2 olas
- 1 ēdamkarote etiķa
- 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 1 ēdamkarote šņabja
- 0,5 l gāzēta ūdens
Pildījumam:
- 600 g liellopa gaļas
- 2 lieli sīpoli
- 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote saldās paprikas
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1 ēdamkarote eļļas
- 1 glāze ūdens
- kinza
- pētersīļi
Pagatavošana
- Visas mīkalas sastāvdaļas sajauc un mica apmēram piecas minūtes, ne ilgāk. Šajās piecās minūtēs mīklai jāpaliek gludai un mīkstai.
- Sadalām divās daļās un liekam pārtikas plēvē atpūsties uz 15 minūtēm.
- Mīklu izrullē, ne pārāk plānu - abas daļas! Uz vienas ļoti minimāli uzsmērē to pašu saulespuķu eļļu un liek otru virsū, uzsmērē eļļu un uzsijā pavisam nedaudz miltus virsū.
- Mīklu tinam rullī un griežam nepieciešama lieluma gabaliņos.
- Rullējam, bet nekādā gadījumā nedrīkst stiept.
- Liekam iekšā pildījumu un liekam uz pannas eļļā no abām pusēm, kamēr zeltaini brūns.
- Liekam uz salvetes, lai nosusinās liekā eļļa un gatavs pasniegšanai.
Recepti piedāvā un iesaka: Gundega Upe
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!