Baklažānu sacepums ar kapātu gaļu

Baklažānu sacepums ar kapātu gaļu Foto: Baklažānu sacepums ar kapātu gaļu

Sastāvdaļas

  • 3 baklažāni
  • 500 g jēra gaļas
  • 500 g liellopa gaļas
  • 7 olas
  • 200 g augu eļļas
  • 250 ml piena
  • 2 sīpoli
  • 4 tomāti
  • milti
  • sāls
  • pipari
  • pētersīļu zaļumi

Pagatavošana

  1. Baklažānus izcep cepeškrāsnī tā, lai miziņa sačokurotos un pēc tam tos noloba.
  2. Nolobītos baklažānus sagriež strēmelītēs, apsāla un ļauj tiem nostāvēties.
  3. Sīpolus un tomātu daiviņas izsautē 4 ēdamkarotes eļļas.
  4. Noņem no uguns, pievieno piparus un pētersīļu zaļumus.
  5. Baklažānus saudzīgi nospiež, apžāvē, katru strēmelīti apvārta miltos, olā un apcep eļļā.
  6. Veidnē liek baklažānu kārtu, virs tās - kapātas gaļas kārtu, tad atkal baklažānu kārtu un gaļas kārtu utt. Pēdējai jābūt baklažānu kārtai.
  7. Atlikušās sešas olas sakuļ, atšķaida ar pienu un pārlej ar to baklažānu un gaļas kārtojumu.
  8. Cep cepeškrāsnī 60 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes