Sastāvdaļas
- 350 g pelēko zirņu
- ūdens
- 200 g žāvētu krūtiņu
- 1 sīpols
- sāls
- melnie pipari
Pagatavošana
- Pelēkos zirņus mērcēt aukstā ūdenī 2-3 stundas vai pat citreiz ja ir laiks atstāj uz nakti.
- No zirņiem nolej ūdeni.
- Zirņus skalo tekošā ūdenī.
- Katlā lej tīru ūdeni, beram iekšā pelēkos zirņus un vāram (40-50 minūtes atkarīgs no zirņiem).
- Ik pa laikam būtu vēlams noņemt tās putas, kas veidojas katliņā.
- Ja ar laiku ūdens iztvaicējis katla var pievienot vārošu ūdeni.
- Kad zirņi gandrīz gatavi pievieno sāli.
- Sīpolus, žāvētu krūtiņu jeb citu žāvējumu sagriež nelielos kubiciņos.
- Gaļu apcep sakarsēta panna (bez eļļas) dažas minūtes, tad pievieno sīpolus, piparus.
- Cep līdz paliek viss zeltaini brūns.
- Gataviem zirņiem nolej ūdeni, ber panna pie gaļas un sīpoliem.
- Zirņus atstājam zem vāka lai ievelkas (5-10 minūtes).
- Zirņus pasniedz karstus ar kefīru vai skābo krējumu.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv