Tradicionālā bukstiņputra

Sastāvdaļas

  • 250 g miežu putraimu
  • 2 vidēji kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 500 ml ūdens
  • 500 ml karsēta piena
  • 50 g kūpināta speķa

Pagatavošana

  1. Putraimus noskalo aukstā ūdenī, kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos.
  2. Kartupeļus liek 500 ml ūdens un vāra līdz tie pusgatavi.
  3. Pievieno putraimus, uzvāra līdz ūdens burbuļo un nogriež uguni.
  4. Uzliek vāku, aptin katlu ar dvieli un atļauj 1 stundu siltumā ievilkties.
  5. Pēc stundas pievieno pienu un uz mazas uguns putru silda, ik pēc ~15 min apmaisot līdz viss piens sasūcies un putraimi ir gatavi.
  6. Speķi un sīpolu sagriež mazos kubiņos un uz pannas cep, kamēr gaļa apbrūninās un sīpols kļūst mīksts.
  7. Pasniedz putru, pa virsu liek apcepto speķi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes