Sastāvdaļas
- 250 g miežu putraimu
- 2 vidēji kartupeļi
- 1 sīpols
- 500 ml ūdens
- 500 ml karsēta piena
- 50 g kūpināta speķa
Pagatavošana
- Putraimus noskalo aukstā ūdenī, kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos.
- Kartupeļus liek 500 ml ūdens un vāra līdz tie pusgatavi.
- Pievieno putraimus, uzvāra līdz ūdens burbuļo un nogriež uguni.
- Uzliek vāku, aptin katlu ar dvieli un atļauj 1 stundu siltumā ievilkties.
- Pēc stundas pievieno pienu un uz mazas uguns putru silda, ik pēc ~15 min apmaisot līdz viss piens sasūcies un putraimi ir gatavi.
- Speķi un sīpolu sagriež mazos kubiņos un uz pannas cep, kamēr gaļa apbrūninās un sīpols kļūst mīksts.
- Pasniedz putru, pa virsu liek apcepto speķi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!