Mazsālīti gurķīši ar sinepēm

Mazsālīti gurķīši ar sinepēm Foto: Mazsālīti gurķīši ar sinepēm

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 1 tējkarote etiķa
  • 1 tējkarote sinepju pulvera
  • 4 diļļu ziedkopas
  • 0,5 tējkarotes koriandra
  • 1 l ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

  1. Gurķus uz stundu iemērc ūdenī. Izņem un nogriež galus. Liek stikla burkā.
  2. Virsū kārto ķiplokus, sagrieztas dilles un koriandru.
  3. Pagatavo sālījumu: ieber sāli ūdenī, liek uz uguns, kad uzvārījies, izslēdz, pievieno sausās sinepes un etiķi. Samaisa un pārlej gurķiem.
  4. Ļauj atdzist un liek ledusskapī uz divām dienām.

Šīs receptes atslēgas vārdi – sinepes un koriandrs. Šīs garšvielas piešķirs gurķiem neparastu, samērā asu garšu. Uzkoda, kuru gurķu sezonas laikā noteikti jāpagaršo.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes