Sastāvdaļas
- 1 kg gurķu
- 6 daiviņas ķiploka
- 1 tējkarote etiķa
- 1 tējkarote sinepju pulvera
- 4 diļļu ziedkopas
- 0,5 tējkarotes koriandra
- 1 l ūdens
- 1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
- Gurķus uz stundu iemērc ūdenī. Izņem un nogriež galus. Liek stikla burkā.
- Virsū kārto ķiplokus, sagrieztas dilles un koriandru.
- Pagatavo sālījumu: ieber sāli ūdenī, liek uz uguns, kad uzvārījies, izslēdz, pievieno sausās sinepes un etiķi. Samaisa un pārlej gurķiem.
- Ļauj atdzist un liek ledusskapī uz divām dienām.
Šīs receptes atslēgas vārdi – sinepes un koriandrs. Šīs garšvielas piešķirs gurķiem neparastu, samērā asu garšu. Uzkoda, kuru gurķu sezonas laikā noteikti jāpagaršo.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!