Jāņogu - upeņu ievārījums

Jāņogu - upeņu ievārījums Foto: Jāņogu - upeņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg jāņogu
  • 2 kg upeņu
  • 2,5 kg cukura
  • 3 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Ne pārāk gatavas jāņogas nobrauka no kātiņa, laižot ķekaru cauri dakšiņu zariem. Saber sietā plānā kārtā un iegremdē vairākas reizes tīrā, aukstā ūdenī. Lieko ūdeni notecina, lai ogas būtu tīras un sausas.
  2. Upenes izvēlas lielākas, ar plānāku miziņu.
  3. Ogām ar šķērītēm nogriež ziedu biķerīšu, kātiņus un nomazgā līdzīgi jāņogām.
  4. Pēc tam applaucē vārošā ūdenī, lai miziņa būtu mīkstāka.
  5. Cukuru ieber katlā, pievieno ūdeni un savāra dzidrā sīrupā.
  6. Sīrupam pievieno notīrītas ogas un uz lēnas uguns, rūpīgi noņemot putas, vāra, līdz ievārījums gatavs.
  7. Karstu sapilda stikla burkās un pēc atdzišanas aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes