Sastāvdaļas
- 3 kg kāpostu
- 3 lieli burkāni
- 3-4 ķiploka daiviņas
Marinādei:
- 1,5 l ūdens
- 200 g cukura
- 3 ēdamkarotes sāls (bez kaudzītes)
- 250 g saulespuķu eļļas
- 200 g 9% etiķa
Pagatavošana
- Kāpostus sakapā.
- Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Visu samaisa.
- Gatavo marinādi - ūdeni lej katlā, liek uz uguns.
- Pieber cukuru, sāli, saulespuķu eļļu - uzvāra.
- Pielej etiķi, turpina vārīt 2-3 minūtes.
- Kāpostu maisījumam pārlej karstu marinādi, patur 2 stundas.
- Pēc 2 stundām, šādi marinētus kāpostus var ēst.
- Šādi marinēti kāposti saglabā vitamīnus, ir garšīgi un kraukšķīgi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!