Sastāvdaļas
- 1 kg jāņogu
- 500 g želejas cukura (2:1)
- 2 ēdamkarotes piparmētru lapiņu
- 500 ml ūdens
Pagatavošana
- Notīrītas jāņogas ber katlā, pielej 500 ml ūdens, uzvāra un turpina vārīt tik ilgi, līdz ogas pārsprāgst.
- Uz dziļas bļodas uzliek sietu, tajā ieklāj marli, ielej jāņogu novārījumu un atstāj pa nakti, lai notek.
- Iztecējušo sulu samaisa ar želejas cukuru, uzvāra un uz straujas uguns vāra 4 minūtes.
- Pilda sterilizētās burciņās un ar tīru karotes kā iespiež piparmētras lapiņas.
- Aizvāko un apgriež burciņas uz vāciņu, lai atdziest.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!