Sastāvdaļas
- 500 g kūpinātu cūku ribiņu
- 300 g kūpināta šķiņķa
- 250 g zirņu
- 150 g sīpolu
- 4 lauru lapas
- saulespuķu eļļa
- zaļumi
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- 800 g kartupeļu
- 150 g burkānu
Pagatavošana
- Ribiņas liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra aptuveni stundu.
- Cūku ribiņas izņem no katla un atdzesē, gaļu atdala no kauliem.
- Kaulus izmet, tie nav nepieciešami.
- 3-4 stundas izmērcētus zirņus noskalo aukstā ūdenī(izmanto šķeltos zirņus).
- Ūdenī, kur vārījās ribiņas, liek, no kauliem atdalīto gaļu un zirņus - vāra 30 minūtes.
- Sīpolus sakapā, burkānus sarīvē uz vidējā izmēra rīves, šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos.
- Sausā pannā apcep šķiņķi, pievieno sīpolus un burkānus - visu cep, kamēr dārzeņi ir pusgatavi.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno zirņiem un gaļai, vāra 5 minūtes.
- Zupai pievieno apcepto šķiņķi un dārzeņus, pieber sāli, piparus pēc garšas - vāra, kamēr kartupeļi gatavi.
- Lauru lapas pievieno 10 minūtes, pirms vārīšanās beigām.
- Gatavu zupu noņem no uguns un atstāj uz 10-15 minūtēm, tad izņem lauru lapas.
- Zupu pasniedz ar sakapātiem svaigiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!