Sastāvdaļas
- 1 kg maltās gaļas
- 1 neliels burkāns
- 1 pusīte no neliela kāposta
- 1 neliels sīpols
- 1-2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 1 ola
- sāls, pipari un garšvielas pēc garšas
Mērcei:
- 1/2 litrs ūdens
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes krējuma
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- sāls, pipari un čili pārslas pēc garšas
Pagatavošana
- Sarīvējam burkānu, sagriežam smalki kāpostu un sīpolu. Ķiploku izspiež.
- Liek uzkarsētā pannā ar eļļu nedaudz apcepties sīpolu un ķiploku, tad pievieno klāt burkānu, kāpostu un turpina cept. Kad gandrīz ir gatavs, pievieno tomātu pastu un turpina cept līdz gatavībai.
- Pie maltās gaļas pievieno olu, sāli, piparus, garšvielas un ceptus dārzeņus. Visu labi izmaisa un veido nelielas kotletītes. Kārto tos cepamtraukā.
- Pagatavo mērci. Pie aukstā ūdens pievieno miltus un labi izmaisa, lai nav kunkuļi. Pēc tam pievieno krējumu, tomātu pastu, sāli, piparus un čili pārslas.
- Mērci pārlej pāri viltotiem tīteņiem un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°, 40 min.
Ja tomātu pasta ir diezgan skāba, tad skābuma regulēšanai pie mērces var pielikt nedaudz cukura.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!