Sastāvdaļas
- 2 olas
- 50 g cukura
- 1 g vaniļas cukura
- 40 g miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 600 g biezpiena
- 25 ml piena
- 150 g cukura
- vaniļas cukura
- 1 paciņa želatīna
- 3 olu dzeltenumi
- 100 g baltās šokolādes
- 200 g saldā krējuma (trekna)
- 3 banāni
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 25 ml ūdens
- 25 ml piena
- 100 g baltās šokolādes
- 1/2 tējkarote želatīna
Pagatavošana
- Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus un 25 g cukura saputo ar elektrisko putotāju.
- Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar 25 g cukura un vaniļas cukura.
- Olu baltumu masu rūpīgi iecilā olu dzeltenumu masā, pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 170°C temperatūrā 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu dzeltenumus, 100 g cukura un pienu. Liek karsēties nelielā temperatūrā līdz masa sāk sabiezēt.
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un pievieno krēmam. Maisa līdz šokolāde pilnībā izkususi, tad noņem no karstuma.
- Kad masa nedaudz atdzisusi, pievieno saldkrējuma sviestu un rūpīgi samaisa.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru.
- Saputotajam krējumam pievieno biezpienu un turpina putošanu līdz masai viendabīga konsistence.
- Biezpiena masu pievieno olu dzeltenumu masai un rūpīgi samaisa.
- Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstās uzbriest. Tad izkausē mikroviļņu krāsnī 10 - 20 sekundes un pievieno biezpiena masai, nepārtraukti maisot.
- Atdzesēto biskvītu varat piesūcināt ar jebkuru sīrupu, pēc vēlēšanās.
- Klāj 1/2 biezpiena krēmu pār biskvītu, izkārto gareniski sagrieztus banānus un pārklāj tos ar atlikušo krēma daudzumu.
- Ievieto torti ledusskapī uz 2 - 3 stundām vai visu nakti.
- Glazūra: Nākamajā dienā vai pēc dažām stundām torti pārklāj ar glazūru.
- Želatīnu pārlej ar 15 ml ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē.
- Nelielā katliņā sajauc 100 g baltās šokolādes un 25 ml piena. Kad šokolāde izkususi, pievieno masai izkausēto želatīnu.
- Rūpīgi samaisa viendabīgā masā un pārklāj pār tortes virsmu.
- Ievieto torti ledusskapī līdz glazūra kļūst stingra.
- Torti dekorē ar šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!