Sastāvdaļas
- 250 g notīrītu garneļu
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu
- 1/4 tējkarotes balto piparu
- 2 tējkarotes citronu sulas
- 4 šķēles grauzdiņu maizes
- 2 ēdamkarotes sviesta
Majonēze:
- 2 olas dzeltenumi
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1/2 ēdamkarotes vīna etiķa
- 1/2 tējkarotes sāls
- pusglāze augu eļļas
Rotājums:
- 50 g kaviāra
- diļļu zariņi
Pagatavošana
- Sāk ar majonēzes gatavošanu. Ar mikseri saputo olas dzeltenumus, sinepes, vīna etiķi un sāli.
- Vienmērīgi, tievā strūklā nepārtraukti putojot, masai pievieno augu eļļu. Majonēzi atdzesē vēsā vietā.
- Notīra garneles un nedaudz sasmalcina.
- Garneles sajauc ar sasmalcinātām dillē. Pievieno sagatavotās majonēzes. Pieliek baltos piparus un citronu sulu.
- Ar glāzi veido apaļas formas maizītes.
- Apcep sviestā, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
- Tad maizītēm uzliek garneļu maisījumu. Rotā ar kaviāru un diļļu zariņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!