Sastāvdaļas
Mīklai:
- 60 g kakao pulvera
- 100 ml verdoša ūdens
- 250 g miltu
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1/2 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 150 g sviesta
- 200 g cukura
- 2 olas
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 120 g skābā krējuma
Krēmam:
- 180 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 80 g sviesta
- 80 g krēmsiera
- 140 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- Kakao pulveri pārlej ar verdošu ūdeni un rūpīgi samaisa, noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Nelielā katliņā sajauc sviestu un cukuru un karsē līdz sviests ir pilnībā izkusis.
- Pārlejam masu bļodā un ar elektrisko putotāju sakuļam līdz masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai.
- Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas reizes putojot.
- Pievieno vaniļas cukuru, kakao un rūpīgi saputo līdz masa kļūst viendabīga.
- Sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri un dzeramo sodu, rūpīgi samaisa.
- Pakāpeniski (3 pievienošanas reizēs) miltu maisījumam pievieno olu masu, pārmaiņus ar skābo krējumu.
- Mīklu iepilda 12 - 14 nedaudz ietaukotās kēksiņu formās tā, lai aizpildītas būtu 3/4 no formas.
- Cep 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
- Krēms: Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Sajauc kakao pulveri un pūdercukuru.
- Mīkstinātu sviestu un krēmsieru sakuļ ar elektrisko putotāju līdz masa kļūst viendabīga.
- Pievieno kakao un pūdercukuru, izkausēto šokolādi un turpina putot.
- Masu ieliek konditorejas maisā un klāj pār atdzesētajiem kēksiņiem.
- Ja vēlaties, tos var apkaisīt ar šokolādes skaidiņām vai jebko citu pēc jūsu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!