Šokolādes - biešu kūka

Šokolādes - biešu kūka Foto: Šokolādes - biešu kūka

Sastāvdaļas

  • 250 g tumšās šokolādes (72 % kakao)
  • 250 g biešu (nevārītas)
  • 3 olas
  • 100 ml augu eļļas
  • 150 g cukura
  • 100 g miltu
  • 50 g sasmalcinātu mandeļu
  • 1,5 tējkarote "X-tra" cepamā pulvera
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa sāls

Glazūrai:

  • 150 g tumšās šokolādes (72 % kakao)
  • 100 g skābā krējuma (15 %)
  • 100 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu. Bietes notīra un smalki sarīvē. Ja bietes ir jaunas, tad lieko šķidrumu labāk nospiest. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Cukuru, olas un augu eļļu puto, līdz masa kļuvusi gaiša. Pievieno vaniļas ekstraktu, izsijātus miltus, sāli un mandeles, un visu uzmanīgi samaisa. 
  2. Masai pievieno šokolādi un bietes, un vēlreiz kārtīgi samaisa. 
  3. Gatavo mīklu pārlej sagatavotā formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 35–40 minūtes 175 grādos. 
  4. Ja augša sāk plaisāt, labāk to apsegt ar foliju. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti. 
  5. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, kūkai ļaut atdzist 5–7 minūtes, tad to izņem no formas un pilnībā atdzesē.
  6. Gatavo glazūru. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Istabas temperatūras krējumu uzputo ar pūdercukuru, pievieno līdz istabas temperatūrai atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavo glazūru uzsmērē kūkai un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzina. 
  7. Pēc 15–20 minūtēm kūku var pasniegt. Pirms pasniegšanas atdzesē!

Recepte no grāmatas "Kūkas", izdevniecība whitebook.lv 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes