Sastāvdaļas
- 500 g kausēta siera
- 1 tējkarote sāls
- 400 g kartupeļu
- 250 g burkānu
- 400 g attīrītu garneļu
- 2 tējkarotes kaltētu pētersīļu
- baltmaizes grauzdiņi
Pagatavošana
- Verdošā sālsūdenī izšķīdina kausēto sieru (1,5 l ūdens).
- Kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, liek ūdenī ar sieru.
- Vāra 10-15 minūtes, uz vidējas uguns.
- Burkānus smalki sarīvē, mazliet apcep augu eļļā, 3-4 minūtes.
- Kad kartupeļi ir izvārījušies, zupā liek burkānus un garneles.
- Zupu uzvāra, pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli.
- Nobeigumā pieber zaļumus, samaisa un noņem no uguns.
- Katlam uzliek vāku, atstāj zupu ievilkties 30 minūtes.
- Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!